torstai 5. huhtikuuta 2018

He ovat kovin ihania


3 urosta ja 3 narttua syntyi 21.3.2018  aamuyön tunteina klo 01:30 - 03:30 välisenä aikana. 
Kaksin taas Ansan kanssa pärjättiin, kuten edelliselläkin kerralla. Saaren Milla oli kuitenkin hälytysvalmiudessa mikäli olisin yöllä apua tarvinnut, kiitos :) 

Ansa on huolehtiva ja tarkka emo, maitoa ja hoitointoa riittää. Selvästi nyt myös "oma aika" on tullut sille tärkeäksi, ihan koko aikaa ei tarvitse pentujen luona olla.
Painot nousevat pennuilla oikein hyvään tahtiin, ensiaskeleitakin on jo otettu. Ensimmäisen viikon saivat olla suht rauhassa mutta nyt niitä käsitellään jo huomattavasti enemmän. 

Kynnet leikattiin ensimmäistä kertaa pääsiäisen aikoihin, se sujui ihmeellisen hyvin, osasin ilmeisesti valita sopivan hetken kun pennut olivat tarpeeksi väsyneitä... :)
'Läheisyyttä (kepon suosikki jo löytynyt...)

"Sylihoidot" aloitettu 

Silmät ovat alkaneet raottua sekä aueta, isoimmalla merlepojalla ensimmäisenä ja pienimmällä eli trikkinartulla viimeisenä.

Kaunokainen (merlenarttu 2)
Ole Einar (triuros)

Toukokuulle on  varattuna silmäpeilaus, terveystarkistus ja mikrosirutus sekä Pekka Korrin tekemä pentutestaus. Siihen on vielä tovi, vaikka varmaan nämä tulevat vauhdikkaat viikot menevätkin loppujen lopuksi aika äkkiä...

***

Pentujen varaustilanteesta sen verran että kaikille halukkaille ei millään tule riittämään sitä omaa pentua. Varsinkin nyt vielä kun Wii jäi tyhjäksi. 
Muutama pentu on menossa koteihin missä on jo ennestään kasvattini ja urhoollisesti odotettu vuosikausia juuri Ansan pentua. Parin uroksen kohdalla nyt sitten pitää punnita mikä pentu sopisi kenellekin parhaiten, katsotaan ensin tietysti mitä niistä tässä viikkojen aikana kasvaa. 
Itse koen että Ansan aikaisempiin pentuihin verrattuna uusilla kodeilla olisi hyvä olla ennestään koirakokemusta ja selkeä käsitys siitä että peruskoulutukseen tulee panostaa sekä ylläpitää sitä johdonmukaisesti, haasteitakaan ei saa pelätä. Arvostan suuresti myös jos aiempien koirien terveystutkimukset on teetetty. 
Ja pitäähän tottakai niiden kemioidenkin kohdata :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvin menee!