torstai 24. toukokuuta 2018

Pentuarki

Edellisestä omasta pennusta on jo melkein 8 vuotta aikaa, onhan noita pentueita ollut tuossa välissä mutta ei ole kukaan jäänyt kotiin niin sitä vaihetta ei ole tässä koettu.

Alku meillä on ollut todella hyvä ja mikä onkin ollut nyt ihan parasta ja huippuhienoa niin Hilla & Kaisa ottivat Udon heti porukkaan mukaan, ne kolme olivat välittömästi lauma, "me". Kaisastakin on kuoriutunut penskan lähes väsymätön leikittäjä ja ne jotka Kaisaa yhtään tuntevat niin tuo on suuri ihme!

Kaisa, oot mun idoli!
Vesi on Udosta hyvin kiinnostava elementti (jes!), josko siitä saisi mummonsa veroisen uimamaisterin, ei olla vielä käyty kokeilemassa..
Kieltämättä tulee verrattua tosi paljon pennun tekemisiä Kiraan. Niin se vaan on. Onneksi positiivisessa mielessä :-) Jee, se syttyy leluihin niinkuin Kira, se sutii pissimisen perään niinkuin Kira, se leikkii heitto-nouto-leikkejä niinkuin Kira, se sooloilee niinkuin Kira jne jne. Udo on Udo, eikä mikään Kira, mutta mukava kun on taas jotain tuttua vanhaa ja paljon myös uutta meidän päiviemme ilona.

Vaikka pentu saa olla pentu vielä piiiitkään niin arjen perustaitoja toki jo opetellaan. Ollaan jo harjoiteltu naksuttimeen ehdollistamista, luoksetuloa, hihnakävelyä, ruoan saa joko istumalla nätisti tai vaihtoehtoisesti pillillä luoksekutsuen jne.

Udo on innokas tekemään, se on ahne sekä se leikkii. Leikkiä vahvistetaan ja ylläpidetään päivittäin, pieninä annoksina. Kädet ja nilkat ovat saaneet jo vähän osumaa joko liian lyhyen lelun takia tai sitten leikki on jäänyt vähän päälle kun lelu laitetaan piiloon ja otetaankin se nilkka korvaavaksi kohteeksi. Eilen tehtiin pieni naksutintreeni ja sen päätteeksi Udo jäi portin taakse ja tytöt pääsivät myös tekemään pikku temppuja ja voi jestas siitä huutoa mikä siitä seurasi! Se oli sellaista että MINÄ MYÖS! Siinähän jäi kytemään seuraavaa kertaa varten ;-)
Pitää vaan muistaa itse olla olematta liian ahne innokkaan tekijän kanssa.

Etäpäivinä chillaillaan työpöydän alla

Pentuleikkikoulukin aloitettiin, Udo keskittyi siellä tosi hyvin mun kanssa "työskentelemään". Paljoa ei tietenkään tehty vaan kurssi on enemmän totuttelua uusiin juttuihin. Taukoja pidettiin monia ja pidemmällä tauolla käytiin ulkoilemassa ja hienosti teki pissat ulos!
Lopuksi olisi ollut sosialistamista muiden pentujen kanssa leikkien mutta se oli meidän pojalle liian suuri ihmetyksen aihe kaiken muun uuden päälle (oltiin hallissa). Annoin sen vain olla ja katseltiin sivusta mitä muut touhusivat.  Hyvä harjoitus sekin!Öitä!


Puutarhuri
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvin menee!