tiistai 14. toukokuuta 2019

Hyppytekniikkakoulutus, osa 1

Meillä alkoi kolmen kerran hyppytekniikkakoulutus johon Udon lisäksi osallistuu sen veli Noki ja sisko Peppi. Mukana on myös isosisko Wii sekä toissavuoden pentueesta Nuttu ja Rio. Meillä on kiva porukka taas kasassa yhdessä oppimassa uutta :)

Hyppyhän se on agilityradan yleisin este niin miksipä ei vähän voisi sitäkin katsoa että miten koira sen suorittaa ja voisiko sen tehdä vielä paremmin ja turvallisemmin.
Tuttavani Hanna kouluttautuu hyppytekniikkavalmentajaksi ja kuusikkomme on osa Hannan koulutukseen kuuluvaa harjoittelua. Ihan superhienoa että pääsimme tähän projektiin mukaan! Kiitos!

Jokaisella kerralla tehdään 2 eri harjoitusta ja aloitimme nyt perussarjasta sekä set pointista. Välissä teimme pientä tikasharjoitusta missä Hanna katsoi koiran kropankäyttöä, mm. takajalkojen hahmotusta sekä miten lantio kaareutuu työskennellessä.  Tässä oma huomio oli että tämän lihasten aktivoinnin jälkeen kaikilla tuntui perussarja paranevan.

Kaikki harjoitukset videoitiin ja saimme ohjeet miten harjoitella näitä kahta tekniikkaa ennen  seuraavaa kertaa sekä miten erityisesti olisi hyvä jumpata.
Udon perussarjoissa tuli ensin parit megaloikat mutta saatiin hyvät hyppysarjat kun välien pituutta muutettiin sopivammaksi.
Harjoitusten ohessa moni sai vielä todella hyviä vinkkejä palkkaukseenkin ja muita pieniä vinkkejä mitä ei ole itse tullut ajatelleeksikaan.
Näistä(kin) syistä on hyvä käydä aina välillä eri kouluttajilla (laji kuin laji) koska toinen näkee asioita eri tavalla kuin toinen. Sitten ottaa sieltä ne sopivimmat vinkit itselleen. Itse tykkään sellaisesta jatkumosta missä tehdään pidempää yhteistyötä yhden kouluttajan kanssa, mutta välillä haetaan joltakulta muulta jotain uutta näkemystä. Ei niin että jatkuvasti ravataan eri paikoissa ja vaihdetaan opetustyyliä viikon välein.


Pepillä on yleensä monta rautaa tulessa, mutta sai siitä sentään kuvan


***

Loppuun vielä vähän röntgenkuvia koska Late (Pilvimarjan Klaebo) kävi terveystarkastuksissa, silmät, sydän ja polvet terveet, lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja selän lausuntoja vielä odotellaan (lisäys 20.5.2019 = Laten selkätulos LTV1 VA0). Latelta kuvattiin myös olkapäät kuten Udoltakin, näyttivät hyviltä :) Nöyrä kiitos jälleen kasvattini tutkituttamisesta!
Olen myös vilpittömän iloinen siitä että pentueen isän Boogien (Sunborne Brilliant Black Bourgogne) jälkeläisistä on tutkittu yli puolet kuvausikäisistä. Ja eri linjaisten narttujen kanssa tulokset ovat olleet oikein hyviä, lonkat A tai B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, selät LTV0-LTV1 jne.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyppytekniikkakoulutus, osa 1