Kasvatus

Pentueita on harvakseltaan, johtuen mm. siitä että kotona ei ole yhtäkään jalostuskelpoista narttua (iän ja yksi leikattujen kintereidensä vuoksi, eikä meiltä tällaisten syiden takia lähde koirat ns. "kiertoon" vaan ne elävät perheenjäseninämme loppuun saakka).Omia kasvattejani olen saanut ja saan onnekseni jatkossakin lainata jalostukseen, mutta harkitusti ja omistajan aikatauluihin sopien.

Meillä ei ole erillisiä kenneltiloja vaan koirat ja mahdolliset tulevat pentueet asuvat ihan täällä kaiken elämän keskellä omakotitalossa. Meillä on ihana iso aidattu takapiha missä koirat saavat ulkoilla niin paljon kuin haluavat normilenkkeilyn lisäksi.

Pennut eivät kasva vain "itsekseen toistensa seurassa" vaan niihin käytetään erittäin paljon aikaa ja vaivaa, kasvatamme ne suurella rakkaudella. Niitä käsitellään paljon, totutetaan erilaisiin asioihin ja hyviin kokemuksiin, niitä ruokitaan monipuolisella laadukkaalla ruoalla, saavat matohäätölääkityksen säännöllisesti, ne luonnollisestikin sirutetaan, rekisteröidään, terveystarkastetaan ja silmäpeilataan. Käymme autoilemassa ja tutustumassa uusiin turvallisiin paikkoihin.
Pennut näkevät eri-ikäisiä ihmisiä, niin lapsia kuin aikuisia. Myös kilteiksi tietämiäni erirotuisia koiria ne pääsevät näkemään. Niiden kanssa touhutaan ja leikitään paljon, niin laumana kuin yksilöinäkin.

Helmi ja Kaisa

Kira nauttii kesästä
Kasvattini Miina ja meidän marsut Pörrö & Punkkari :-)Pennuille haluan kodin missä ne ovat rakastettuja perheenjäseniä. Niitä kohdellaan hyvin ja johdonmukaisesti, niille ollaan reiluja. Ei vaadita liikaa eikä sellaista mitä ne eivät vielä osaa! Kouluttamiseen ei kuulu fyysinen rankaisu.
Pennun kanssa ei myöskään kuulu treenata liian tosissaan, leikin varjolla tottakai voi ja pitääkin harjoitella eri taitoja. Varsinkin agilityyn suuntautuvien ei kuulu osata pitkiä radanpätkiä liian nuorena, eikä niitä rasiteta fyysisesti & henkisesti liikaa.
Kaikki tekeminen ja liikunta kuitenkin on erittäin suotavaa, mutta pennun ehdoilla eikä mitalien kiilto silmissä.

Ja sitten ne terveystarkastukset... Toivon todella että mikäli lupaat teettää ne koirallesi niin myös pidät lupauksesi. Etkä sano sitä vain siksi että sen varjolla saisit pennun.
Terveystarkastuksilla tarkoitan silmä- ja polvitarkastuksia sekä luustokuvauksia (lonkat, kyynärät ja mielellään myös selkä). Vaikka koiran kanssa ei harrastaisikaan mitään fyysistä lajia, on silti erittäin tärkeää saada kasvattajankin tietoa tekemistään jalostusvalinnoista ja niiden jatkosta. Ja haluathan itsekin koiran terveistä ja tutkituista vanhemmista, miksi siis et teettäisi omalle koirallesi näitä samoja tutkimuksia?
Jos olet tästä eri mieltä, kannattaa lukeminen lopettaa tähän ja kysyä pentua jostakin muualta kuin minulta :)

Kasvattajana pidän tärkeänä että perheiden ja pentujen luonteenpiirteet ja tarpeet kohtaavat. Jos et etsi koiraharrastuskaveria, kerro se reilusti niin silloin valitaan pentu sen mukaan oikeaan kotiin.
Pentujen luonteista saa viitteitä jo pentulaatikossa, ja mahdollisuuksien mukaan pennut myös pentutestataan (esim:  http://www.tending.info/testit.html ).
Mikäli sanot aikovasi harrastaa jotakin lajia vain saadaksesi pennun, voit saada sinulle sopimattoman ja silloin elo koiran kanssa ei välttämättä ole kaikista helpointa jos koira on aktiivinen ja kaipaa muutakin tekemistä kuin lenkkeilyä.

Yhteydenpitoa toivon ja haluan koiran koko elämän ajan. Jokaista pissityslenkkiä ei tarvitse raportoida mutta kuulumiset kuvineen ovat enemmän kuin haluttuja :) Kaikissa kysymyksissä, ongelmissa, mietinnöissä käännythän ensimmäisenä minun puoleeni, ei Facebookin shelttipalstan..       Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvin menee!